سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرباز ولایت

نظر
بر درگاه فتنه چهارم
 
آنها در این شبکه نفوذ هدایت افکار عمومی داخلی و تغییر سبک زندگی را در دستور کار خود داشتند، روزنامه‌نگاران فراری، شبکه‌ای در خارج از کشور را طراحی کرده تلاش داشتند برخی از روزنامه‌نگاران جوان را با فریب و وعده‌های توخالی جذب کنند تا از آنها اطلاعات خارج کنند...

دوشنبه طوفانی

پایگاه خبری انصارحزب‌الله: 1-عصر روز دوشنبه 11 آبان ماه سال جاری ، سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گردهمایی استکبار ستیزی که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در تالار شیخ انصاری برگزار شده بود از نفوذ بعد از برجام به‌عنوان فتنه چهارم یاد کرد و گفت: «دراین فتنه بهانه آنها مباحث هسته‌ای است. آنها گرچه از ابتدای انقلاب ملت ایران را تحریم و فشار اقتصادی به کشور وارد کردند اما در این فتنه فشار اقتصادی را تشدید کردند.»

همان روز سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که با دستور مقام قضایی ، پنج نفر از عوامل مرتبط با پروژه نفوذ دشمن در کشور که در مطبوعات فعال بودند را بازداشت کرده است. پایگاه خبری «کلمه» منتسب به فتنه سبز به نقل از مهدی سحرخیز فرزند عیسی مدعی شد که پدرش توسط هفت ما?مور سپاه پاسداران با اتهامات «تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و اجتماع و تبانی» بازداشت شده است. همین پایگاه خبری و البته برخی دیگر از منابع خبر از بازداشت احسان مازندرانی، مدیر مسوول روزنامه فرهیختگان در روز دوشنبه خبر دادند که پیشتر نیز در اسفندماه 1391 بازداشت شده بود. «کلمه» روز 12 آبان ماه مدعی شد دو روزنامه نگارِ بازداشت شده دیگر ، «س.ص» ، و «آ.چ» ، دوخبرنگار و روزنامه نگار احتمالی در ماهنامه اندیشه پویا و روزنامه ایران بوده اند که حوزه فعالیت آنها، بین‌الملل و سیاست خارجی بوده است.

سه شنبه منحصر به فرد

2- اما در ادامه روند ضربات سازمان اطلاعات سپاه ، روز سه شنبه 12 آبان ماه خبرگزاری صدا و سیما به نقل از منابع امنیتی از بازداشت نزار زاکا که یک تبعه آمریکایی - لبنانی است خبر داد و برخی منابع با اشاره به ارتباطات بسیار ویژه نزار زاکا با جامعه اطلاعاتی و نظامی آمریکا، از وی به‌عنوان یک «گنج پنهان» یاد کردند. اما همان شب ، «عاصف» از کارشناسان سازمان اطلاعات سپاه پاسداران با حضور در شبکه دوم سیما جزئیات جدیدی از دستگیری برخی عوامل شبکه نفوذ در رسانه‌ها را تشریح کرد.

این نخستین بار بود که یک کارشناس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صورت مستقیم از طریق تلویزیون افکار عمومی را از عملیات این سازمان آگاه می کرد که حکایت از آغاز یک روند جدید داشت. اما عاصف در توضیحات مهم خود گفت: «در این پرونده مجموعه‌ای از مجرب‌ترین فعالان رسانه‌ای اپوزیسیون خارجی و داخلی در یک فرآیند پیچیده و هرمی چندلایه با شبکه‌سازی از خبرنگاران داخلی در راستای ادراک‌سازی تلاش می‌کردند.

نکته مهم این پرونده ادراک‌سازی و اولویت‌سازی برای افکار عمومی است. آنها تلاش کردند در داخل ایران مجموعه‌ای از روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای را جذب کنند. آنها عناصر و ساختار به‌ظاهر پیچیده و غیرقابل شکستی را برای خود ایجاد کرده بودند، زیرا کاملاً نکات حفاظتی را رعایت می‌کردند و پوشش مختلف و نام‌های مستعار متعددی را برای خود ایجاد کرده بودند.»

کارشناس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران افزود: «مبالغ و پول‌هایی از خارج از کشور برای این افراد از طریق صرافی‌ها، عناصر محدود و برخی افراد خاص برای این افراد تزریق می‌شد. عوامل این شبکه نفوذ تلاش می‌کردند توسط نظریه‌پردازان امنیتی سرویس‌های اطلاعاتی غرب این شبکه را برای ادراک‌سازی افکار عمومی و تشکیل شبکه‌های سازماندهی شده در داخل کشور ایجاد کنند. این فرآیند با طراحی و بودجه‌ریزی پنهان از طریق سرویس‌های جاسوسی آمریکا و هدایت سیاسی و دیپلماتیک انگلستان انجام می‌شد.»

عاصف تصریح کرد: «عوامل این شبکه نفوذ در کار رسانه‌ای مهارت بالایی داشتند. آنها با تمرکز، هماهنگی و پشتیبانی اطلاعاتی و دیپلماتیک برخی از کشورهای اروپایی با محوریت هلند و از طریق بنیادهای وابسته به وزارتخانه‌های خارجه هلند، انگلستان و سوئد برای شبکه‌‌سازی در داخل ایران و جذب برخی از نخبگان رسانه‌ای تلاش کردند. آنها برخی جوانان جویای نام و برخی عناصر رسانه‌ای را که تلاش می‌کردند به کشور خدمت کنند با فرآیند بسیار پیچیده به استخدام خود در آوردند.

وی خاطرنشان کرد: «عوامل این شبکه نفوذ تلاش کردند با صرف هزینه‌های هنگفت این نیروهای متخصص و جویای نام را در داخل کشور با هماهنگی‌های سیاسی سنگین و سازماندهی اپوزیسیون رسانه‌ای که در داخل کشور در گذشته فعال بودند و اکنون به خارج از کشور رفته‌اند و علیه ایران فعالیت می‌کنند، سازماندهی کنند. این شبکه بیشتر به‌صورت هرمی فعالیت می‌کرد و عناصر آن به یک سرشبکه وصل بودند و از ارتباطات یکدیگر هم هیچ اطلاعی نداشتند. نکته قابل توجه قلم‌فروشی و مزدوری بود، یعنی این عناصر به‌راحتی با تطمیع و دریافت مبالغ هنگفت، قلم خود را فروخته بودند و مطالب علیه کشور، منافع ملی و ارزش‌های انقلاب اسلامی با دستور و هدایت سرویس‌های خارجی معاند منتشر می‌کردند.»

عاصف تأکید کرد: «یکی از فعالیت‌های این شبکه نفوذ در داخل کشور، آلوده کردن برخی نشریات داخلی بود. آنها تلاش کردند برخی خبرنگاران، مدیران و مسئولان روزنامه‌های داخلی را به‌صورت کاملاً هوشمند در اختیار بگیرند و بیشتر تیترها و برخی مقالات را به‌صورت همسو و مشترک منتشر کنند و در برخی موارد فشار بر دولت ایجاد کنند. شاید برخی از عوامل این شبکه به اقداماتی که انجام می‌دادند، آگاه نبودند، اما بالاخره فعالیت‌هایی داشتند و حتی هجمه علیه برخی نهادها را در دستور کار خود داشتند.

بزک کردن چهره آمریکا، جریان‌سازی جعلی حقوق بشری و زمینه‌سازی برای حضور رسمی آمریکا در ایران، برخی محورهای فعالیت آنها برای ادراک‌سازی افکار عمومی بود. حدود دوسال است که سازمان اطلاعات سپاه پاسداران روی این شبکه به‌صورت مستقیم کار می‌کند و کشف و دستگیری عوامل آن حاصل تلاش دوساله همکاران ماست. آنها در این شبکه نفوذ هدایت افکار عمومی داخلی و تغییر سبک زندگی را در دستور کار خود داشتند، روزنامه‌نگاران فراری، شبکه‌ای در خارج از کشور را طراحی کرده تلاش داشتند برخی از روزنامه‌نگاران جوان را با فریب و وعده‌های توخالی جذب کنند تا از آنها اطلاعات خارج کنند و برخی اقدامات خرابکارانه انجام دهند.

برخی از عوامل این شبکه نفوذ، شناسایی شده‌اند. برخی مؤسسات مستقیماً در این زمینه فعالیت می‌کردند و عناصر آنها کاملاً شناسایی شده‌اند. اقدامات بعدی و جزئیات فعالیت این شبکه نفوذ در دستگاه قضایی برای افکار عمومی ارائه خواهد شد.»

نگاهی به سابقه مَلَخک های زندانی در مُشتِ سپاه

هر چند از سابقه دو دستگیر شده احتمالی از 5 متهم به نام های «س. ص» ، و «آ.چ» روزنامه نگار ادعایی فعلا اطلاعاتی در دسترس نیست ، اما احسان مازندرانی و عیسی سحر خیز از سابقه مشخصی در فتنه 88 و عناد با انقلاب اسلامی در دوره اصلاحات برخوردارند.

بر این اساس احسان مازندرانی یکی از دستگیر شدگان در فتنه 88 است که باوجود مخالفت نهاد های مسئول به عنوان مدیر مسئول روزنامه دانشگاه آزاد منصوب شده بود. خبرگزاری مجلس شورای اسلامی(خانه ملت) به نقل از منابع آگاه در این رابطه نوشت بود که: «احسان مازندرانی» دبیر اجرایی روزنامه‌ اصلاح‌طلب اعتماد به اتهام ارتباط با شبکه رسانه‌ای بنگاه دروغ‌پراکنی بی‌بی‌سی و سایت‌های خبری ضد‌انقلاب بازداشت شد.وی که دبیر اجرایی یکی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب است، مدتی در مالزی زندگی می‌کرده و در همان‌جا نیز با رسانه‌های فارسی‌زبان ضد‌انقلاب ارتباط داشته است.»

به باور شماری از روزنامه نگاران با روی کار آمدن احسان مازندرانی و تیم همراهش در روزنامه فرهیختگان، این روزنامه به محل تجمع روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب و نیز پرداختن به موضوعات نازل سیاسی به جای مسائل صنفی دانشگاهی تبدیل شده بود. شهید نیوز به نقل از یک روزنامه نگار فعال در فرهیختگان در مورد عملکرد مازندرانی مدعی است که وی دست به اخراج گسترده شماری از روزنامه نگاران قبلی این روزنامه زده و در دوره جدید به دستور وی اعلام شد که دیگر لازم نیست خانم‌ها با مقنعه و ظاهر اداری به محل کار بیایند و با شال و مانتوی کوتاه می‌توانند در روزنامه حاضر شوند.

اما «عیسی سحرخیز» از فعالان اصلاح‌طلب که بعد از پیروزی محمد خاتمی در دوم خرداد 1376 با معرفی عطاء مهاجرانی به جایگاه مدیرکلی مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب گردید؛ در هنگامه هجمه شدید روزنامه‌های زنجیره‌ای به نهادها و شخصیت‌های انقلابی، از آنان به‌طور تمام‌عیار حمایت کرد و به ابراز تأسف از توقیف نشریات هتاک پرداخت، حمایت علنی وی از روزنامه‌نگارهای ضدانقلاب به نحوی بود که دفتر کارش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پاتوق کاری امثال اکبر گنجی و ... برای جنگ روانی علیه جریانات سیاسی انقلابی بدل شده بود.

عیسی سحرخیز پس از اعتراض نسبت به توقیف روزنامه زن که فائزه هاشمی مدیر مسئول آن بود از مدیرکلی مطبوعات وزارت ارشاد استعفا داد و فعالیت رسانه‌ای خود را در ماهنامه آفتاب پیگیری کرد؛ سحرخیز در این ماهنامه نیز با تکاپوی شدید به توهین به ساختار نظام جمهوری اسلامی پرداخت و خواهان خروج از حاکمیت از سوی اصلاح‌طلبان بود و سپس از توقیف ماهنامه آفتاب ترجیح داد با رسانه‌های ضدانقلاب فعالیت ساختارشکنانه خود را پیگیری نماید و از 14 اسفند 1385 به نویسندگان اصلی سایت ضدانقلاب روز آنلاین تبدیل شد.

عیسی سحرخیز در سال 1383 در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات کشور به حمایت از انتشار مقالاتی پیرامون روابط غیرشرعی دختران و پسران در مطبوعات پرداخته بود که این رفتار وی با مخالفت شدید حجت‌الاسلام اژه‌ای نماینده قوه قضائیه در هیات نظارت و رئیس وقت دادگاه ویژه روحانیت همراه و در نهایت باعث شد که عیسی سحرخیز با قصد ضرب و شتم به سمت حجت‌الاسلام اژه‌ای حمله کند.

سحرخیز به عنوان عضو ستاد انتخاباتی معین طی مناظره‌ای در سال 1384 با دکتر محمدحسن قدیری ابیانه، به دفاع از هم‌جنس‌بازان و ساواکی‌ها پرداخت و تلویحاً گفت که آن‌ها نیز باید حق کاندیداتوری در انتخابات را داشته باشند. البته سحر خیز در ادامه همین روند ، پس از انتخابات 1388 نیز با اعلام تقلب گسترده در انتخابات و آنچه آن را کودتای حاکمیت می‌خواند خواهان ابطال آن شد و در همین راستا یادداشت‌های فراوانی را ضد شورای نگهبان و نهادهای امنیتی می‌نوشت و خواهان برگزاری تجمعاتی ضد جمهوری اسلامی در مقاطع خاص زمانی می‌شد که در نهایت ، دستگیر و زندانی شد. عیسی سحرخیز ، در دی‌ماه سال گذشته در مصاحبه با روزنامه آرمان ، خبر از تشکیل حلقه اتصال گروه‌های سیاسی با محوریت هاشمی رفسنجانی داده بود.